Főoldal

mte logo2hatartalanul logo

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákjaink!

Szomorú szívvel kell kimondanunk, de Intézményeinkben megjelent a KORONAVÍRUS MÁSODIK HULLÁMA!

Bármilyen körültekintőnek hitt protokollt dolgoztunk ki év elején, akárhányszor fertőtlenítettünk kezeket és felületeket, nem tudjuk (tudtuk) megfékezni a „megfékezhetetlent”!

koronav

 

2020. szeptember 11-én két pozitív teszttel táppénzen lévő munkatárs eredményei kapcsán kezdődött el a közös munka a Miskolci Tankerületi Központtal és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával.

Pedagógusaink 2020. szeptember 7-től nem látogatták intézményünket, de azokat az osztályokat, közösségeket, amelyek velük érintkeztek a megelőző időszakban, kontakt kutatás céljából lejelentettük a hatóságnak és a fenntartónak egyaránt.

A hétvége azzal telt a felelős szervek részéről, hogy felvették az érintett osztályok gondviselőivel a kapcsolatot, és vizsgálatot rendeltek el, hogy szükséges-e az adott tanulók járványügyi megfigyelése? Sem intézményünket, sem a tankerület vezetését konkrét intézkedések megtételéről nem tájékoztatták. A bizonytalanságban telt hétvége szűkszavú kommunikációjának okát (joggal), ebben kell keresnünk!

Felelős vezetőként azonban tudjuk, hogy partnereink bizalma korrekt és szenzációktól mentes tájékoztatás nélkül, nem tartható fenn tovább! A Kaffkában a hétfő reggelt (2020. 09. 14.) fél nyolckor értekezlettel kezdtük és reflektáltunk a mögöttünk hagyott „hosszú és bizonytalanságban telt” hétvégére. Közben „covidos” esetszámunk két pedagógussal bővült, így 4 főre emelkedett! Megtettük a jelentési kötelezettségünket, ismételten feltettük kérdéseinket a felelős és felettes szerveknek! Most 2020. 09. 14. délelőtt 11:18 perckor is a minket érintő lépésekre várunk. Azokra, amelyek megválaszolják kérdéseinket!!!

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

Arra kérem Önöket, hogy türelemmel várják azokat az információkat, amelyeket megosztanak velünk!!! Ne kételkedjenek partneri együttműködésünk segítő szándékaiban! Ne gondolják azt, hogy nem akarjuk Önöket korrekten és időben tájékoztatni Kaffkában, Könyvesben egyaránt!

Bármilyen hivatalos döntés szülessen, azt azonnal megosztjuk Önökkel HONLAPJAINKON!

Ezeket a napokat csak együtt tudjuk megoldani, átvészelni!

Legfontosabb gyermekeink, családjaink, kollégáink biztonsága!

Mindnyájunkat ezek az elvek vezérelnek!

ISKOLAVEZETÉS