Főoldal

mte logo2hatartalanul logo

Tájékoztatás

(Az általános iskolák 1-4. évfolyamainak jelenléti munkarendhez történő visszatéréséről)

Tisztelt Partnereink!

A Kormány döntése értelmében 2021. április 19-től az általános iskolák 1-4. évfolyamainak újraindul a jelenléti oktatás. Ezek a diákok hétfőtől intézményi keretek között vesznek részt a nevelő-oktató munkában. Az 5-8. évfolyamok tanulói 2021. május 10-ig továbbra is tantermen kívüli, digitális munkarendben teljesítik követelményeinket.

Annak érdekében, hogy intézményeinkben a nevelés-oktatás zavartalanul és biztonságosan folytatódhasson, az alábbiakra hívnám fel a figyelmet:

  • Továbbra is a korábban közzétett és elfogadott intézkedési tervnek és protokollnak megfelelően szervezzük mindennapjainkat.
  • Továbbra is szükség van a kötelező testhőmérséklet-mérésre, fertőtlenítésre, szellőztetésre, az előírások szerinti maszkviselésre, a nagy létszámú és a sok mozgást érintő tevékenységek elhalasztására.
  • A tanulók hiányzásával kapcsolatban az eddig elfogadottak szerint, a hatályos jogszabályoknak és Házirendünknek megfelelően járunk el.
  • Ha a szülő elővigyázatosságból gyermekét nem engedi iskolába, azt az ISKOLAVEZETÉS megérti és elfogadja. Ezek a napok igazolt hiányzások lesznek. Arra kérjük a Kedves Gondviselőket, hogy a KRÉTA e-Ügyintézés modulon keresztül írásban tájékoztassanak bennünket.
  • Ugyanakkor a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendeletnek megfelelően a 250 órát meghaladó hiányzás esetén, amennyiben a tanuló teljesítménye a tanítási év folyamán érdemjeggyel nem értékelhető, osztályozóvizsgával teljesítheti a tanév kötelezettségeit, amiről a tantestület dönt.
  • Szeretnénk kiemelni, hogy jelenléti és digitális oktatást párhuzamosan nem folytathatunk, de természetesen azon tanulóink számára, akik a fentiek alapján igazoltan otthon maradnak, továbbra is eljuttatjuk a tanórákon feldolgozott anyagrészeket.
  • A tanítási napok rendjéről és szervezéséről, az alternatív órarend esetleges változásairól az osztályfőnökök tájékoztatását kövessék.

Ezúton kérjük segítségüket és együttműködésüket a fenti szabályok elfogadásában, megértésében. Egészségünk közös megóvása a legfontosabb feladat!

Köszönettel: ISKOLAVEZETÉS